Winkelmandje 0

Sophie De Giraf

Heel vroeg in de jaren zestig bedacht een zekere meneer Rampel het concept van de rotomoulding van rubber voor de vervaardiging van speelgoed. Zo kreeg hij het idee om een giraf te maken, waarvan de grootte en de vorm ideaal waren voor baby's grijpreflexen. De productie van de kleine giraf werd gestart op donderdag 25 mei 1961,... de naamdag van de Heilige Sophie! Vandaar: Sophie de Giraf.
Jonge moeders herkenden direct deze absolute "must" onder de speelgoedjes... Sophie de giraf was handig klein en dus gemakkelijk te grijpen met kinderhandjes. Zij had zachte oortjes om op te sabbelen en lange benen om op te knabbelen als de eerste tandjes erdoor kwamen.
De firma Vulli uit de Haute-Savoie, bewaart met zorg het fabrieksgeheim van dit beroemde speelgoedje. Vandaag wordt Sophie nog altijd "handmatig" vervaardigd, aangezien meer dan 14 manuele interventies nodig zijn om dit speeltje te maken. Zijn samenstelling  op basis van rubber afkomstig van de heveaboom is 100 % natuurlijk. De gebruikte natuurlijke eetbare verf is volkomen onschadelijk.